ECOCERT сертификат

ECOCERT е международно призната организация за сертифициране на хранителни и козметични продукти. Дефинираните критерии за качество поставят стандарт за натурална и органична козметика. STYX Naturcosmetic работи в тясно сътрудничество с ECOCERT от 2011 г., за да гарантира най-високите стандарти за качество. По време на сертифицирането всеки отделен продукт се проверява. Особено внимание се отделя на произхода и качеството на суровините и преработката във фирмата. Всички, участващи в процеса на добавена стойност – от доставчика на суровини до маркетинга – се проверяват по време на сертифицирането от ECOCERT. В непрекъснат процес и непрекъснат диалог, цялото продуктово портфолио на STYX е адаптирано към стандартите. Вече сертифицираните продукти могат да бъдат разпознати с логото на ECOCERT. Критериите за качество на ECOCERT за натурална козметика: • 95% от всички съставки са от естествен произход. • 5% от всички съставки в крайния продукт идват от биологично отглеждане. • 50% от използваните растителни материали идват от биологично отглеждане. • Не се допускат синтетични багрила и аромати, синтетични мазнини, масла, силикони и сурови петролни продукти. • Без тестове върху животни с готовия продукт • Използване на животински суровини само от живи животни • Разрешени са само някои консерванти. • Без използване на генетично модифицирани суровини • Без радиоактивно излъчване за стерилизация на суровини или продукти

Австрия органична гаранция

Austria Bio Garantie GmbH (ABG) е основана през 1993 г. и е първият офис за сертифициране на биологични продукти в Австрия. Техният бизнес обхваща проверка и сертифициране на биологични продукти по цялата хранителна верига. ABG работи по поръчка на органите по безопасност на храните. Продуктите, сертифицирани от ABG, се идентифицират с нашия кодов номер: AT-BIO-301. Много от нашите ръчно изработени шоколади носят този органичен етикет.

ICADA

Международна асоциация за козметика и устройства.

Веган

Нашето веган лого ви позволява да видите с един поглед кои продукти на STYX са 100% без съставки на животински произход.

IHTN – Козметика без жестокост

STYX е член на Internationalen Herstellerverband für tierschutzgeprüfte Naturkosmetik, Kosmetik und Naturwaren eV [Международната асоциация на производителите срещу тестване на козметика върху животни] (IHTN).[International Manufactory Association against Animal Testing in Cosmetics] Това гарантира, че продуктовата гама е произведена без тестове върху животни.

Ние сме органични

• с органични активни вещества • 100% сертифицирана натурална козметика

АВСТРИЯ (WKO)

Външно-търговска организация на Стопанска камара Австрия

ЕВРОПЕЙСКА ЗЕЛЕНА НАГРАДА

EUROPEAN GREEN AWARD носи национално и международно признание за специални постижения на компании, както и на отделни лица и отличия с международно жури от експерти зелени продукти, проекти, събития, хотели, маркетинг и създатели на промени, които са свършили отлична работа за устойчивото развитие в Европа.