Базово масло от Жожоба 100мл.

Базово масло от Жожоба 100мл.

Numer produktu: 3-16-2 770

Вечно зеленият храст жожоба вирее основно в пустинните райони на Северна Америка. Ядките на жожоба се събират ръчно. Маслото се получава при студено пресоване на ядките. Маслото жожоба наподобява течен восък. Съдържа естествен витамин Е. Регенерира стресираната кожа, регулира киселинната мантия и подпомага обновяването на кожните клетки. Прави кожата кадифено мека и я запазва млада и еластична за по-дълго време.

Стяга кожата и противодейства на бръчките. Маслото от жожоба може да се използва като заместител на слънцезащитното масло до защитен фактор 4, а също така е отлично масажно масло. След като откриват при него свойства, подобни на спермацета, то намира широко приложение в парфюмерията и козметиката.

Маслото Жожоба е базово масло, в което прекрасно се разтварят етеричните масла. Това масло естествено овлажнява тялото и е подходящо за всички типове кожа. Масло Жожоба съдържа ейкозанова, миристинова и олеинова киселина. Изглажда кожата, подпомага и зарастването на рани и напукана кожа, мощно подмладява, премахва раздразнения, отоци и парене. Силно регенериращо средство, нормализира усвояването на витамин D.

Свойства и показания:

1. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства то е безценно при зачервяване, възпаления, дерматити, артрити и всевъзможни тумори.

2. Маслото е полезно както за суха, така и за мазна кожа. Може да се ползва при пъпки, екземи, псориазис.

3. Маслото жожоба идеално подхожда за грижа за лицето: то и подхранва, и овлажнява кожата, и прониква дълбоко в порите, почиства ги и подмладява.

4. Прекрасно средство за борба с пъпки.

5. Прекрасно е и за полагане на грижи за косата. Съдържащият се в него восък обвива, защитава и обновява косъма.

6. Ускорява растежа на косата, отстранява пърхот и оздравява кожата на главата.

7. Подходящо е за бебета, образува защитен филм, който защитава кожата на детето от преовлажняване при използване на памперси.

30.00BGN
Dodaj do ulubionych

Składniki

  • МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ЖОЖОБА (SIMMONDSIA CHINENSIS) *
*z kontrolowanych upraw ekologicznych