Базово масло от гроздови семена 100мл

Базово масло от гроздови семена 100мл

Numer produktu: 3-21-1 777

Масло от гроздови семки - оказва детоксично, антиоксидантно, лифтинг действие, укрепва съединителната тъкан. Природен 'хормон на младостта': стимулира синтеза на колаген, повишава еластичността и тонуса на кожата, оказва противовъзпалително, овлажняващо и избелващо действие. Ефективно средство за грижа за бюста. Дренира, свива порите Липолитик, антиоксидант, ангиопротектор. Източник на обновяване и регенерация на клетките, отстранява възпалителни реакции. Помага при косопад.

Лозата се смята за свещено и магическо растение от древността, не само заради външния си вид, но и благодарение на целебните си свойства. Хората ядят и пият гроздето, превръщат го в стафиди и коняк, в компот и шампанско. Колкото повече грозде в организма, толкова по-добре за неговия притежател.  Терапевтичният потенциал на гроздето станал особено забележим, когато древните красавици започнали да го използват с козметична цел и установили, че гроздето превръща привлекателността в истинска красота.

Състав: Това масло съдържа органични киселини, глюкоза, фруктоза, калиеви, натриеви, кациеви и железни соли, витамините: С, В, А, ензими, биофлавоноиди, проантоцианидини, фитонциди, танини. Това масло прилича на сълзи на умиление: леко, златисто, светло… Практически няма изразен аромат, само фина следа от присътствието на танинови вещества. Проникващата му способност е уникална. То е като ангел-пазител на младостта, еластичността и свежестта за всяка кожа. Ефективно е и при вътрешно и при външно приложение. Наричат го  "хормон на младостта" заради уникално високото му съдържание на биофлавоноиди, които напомнят по своята структура естрогените на човека - понякога ги наричат фитоестрогени.

Терапевтично действие на маслото от гроздови семки: Антиоксидант,  липолитик,  антисклеротик. Затова и маслото от гроздови семки е ефективно в борбата с целулита, при разшилени вени и купероза. То укрепва и прави еластични стените на кръвоносните и лимфните съдове, като стимулира кръвообращението. Вълшебната лекота, с която помага на хората да се избавят от своите проблеми се дължи на проантоцианидините - най-силните антиоксиданти. Известно е, че кожата на жените се нуждае от естрогени в течение на целия живот: естрогените контролират секреторната активност на мастните жлези, ръста на косата, синтеза на колаген. Естрогените нормализират секрецията на мастните жлези, забавят стареенето на кожата, увеличивават скоростта на обновяване на клетките на епидермиса, усилват синтеза на колаген. Фитоестрогените позволяват не само да се поддържа еластична и свежа кожа, но дават и решение на деликатния въпрос около грижата за бюста. Маслото от гроздови семки до ден днешен се счита за най-доброто средство за запазване на еластичността и тонуса на гърдите. При вътрешна употреба се понижава риска от хормонозависими тумори и сърдечно-съдови заболявания.

Богатството на състава определя и богатството на действието: маслото от гроздови семки 5 пъти превъзхожда витамин Е по своята антиоксидантна активност! В организма на човека това масло работи заедно с аскорбиновата киселина: прихваща свободните радикали, спира верижните реакции на пероксидното окисление. Особено ефективно е по отношение на липидни пероксидни радикали и е надежден защитник на липидните мембрани.

16.00BGN
Dodaj do ulubionych

Składniki

  • VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL *
*z kontrolowanych upraw ekologicznych